снимка: БулфотоТемата за намаляване на вредните емисии е водеща в последните

...
снимка: БулфотоТемата за намаляване на вредните емисии е водеща в последните
Коментари Харесай

Лидерите на страните членки на Европейския съюз отложиха за декември решението за целите за намаляване на емисиите на парникови газове

снимка: Булфото

Темата за понижаване на нездравословните излъчвания е водеща в последните години. Конференции и срещи по тематиката се провеждат постоянно, с цел да се откри решение на световния проблем.

 

Лидерите на страните членки на Европейския съюз отложиха за срещата си през декември решението за задачите за понижаване на излъчванията на парникови газове до 2030 година, съобщи Франс прес. Агенцията отбелязва, че по въпроса има остри различия сред обособените страни, добавя Дарик.

Лидерите на 27-те се събраха през днешния ден на двудневна среща в Брюксел. От заключенията от първия ден от съвещанието на Европейския съвет излиза наяве, че решението за новите цели за понижаване на парниковите излъчвания до 2030 година е оставено за декември.

Европейската комисия желае намаляване от най-малко 55 % по отношение на нивата от 1990 година Няколко страни от Източна Европа отпред с Полша обаче споделят, че за тях е невероятно да изпълнят тази цел, отбелязва Франс прес.

Българският министър председател Бойко Борисов посочи, че преди да се вземе това решение би трябвало да има повече изясненост и за финансовия напън в изискванията на коронавирусната пандемия.

„ Важен е дебатът, който ще проведем с сътрудниците от Европейския съвет в подтекста на показаното от Европейска комисия предложение на План за климата до 2030 година, чиято упоритост е за понижаване на излъчванията в Европейски Съюз до 2030 година е нараснала от 40 % на 55 % по отношение на равнищата от 1990 година “, написа министър председателят в профила си във Facebook след среща с унгарския си сътрудник Виктор Орбан “.

„ Преди да вземем решение би трябвало имаме изясненост по какъв начин това ще се отрази на всяка страна и по какъв начин можем да го реализираме, изключително в изискванията на пандемия, когато в допълнение финансово са натоварени страните и бизнеса. Трябва да имаме отговорите на доста въпроси, с цел да можем да вземем най-правилното решение, което да обезпечи по-доброто бъдеще на всички европейци. Тези тематика разисках с премиера на Унгария Виктор Орбан “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР